Att diskvalificera en överkvalificering

Okej, det har varit överallt. Okej, det är redan uttjatat och okej. Det är att säga samma sak som alla andra, samt sparka in öppna dörrar, men nu får det fan vara nog. Elisabet Höglund.

Jag hade inte tänkt att skriva någonting om denna cirkus, men Höglunds senaste går inte att se över. Vilken jävla save hon försöker med. Och misslyckas.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article6586413.ab

Där har vi en groda hon kan få leva med ett tag.

Men en kort subjektiv resumé för den oinsatte:

Förkväll startar, ett renodlat skräpprogram med tre kvinnliga programledare. Elisabet Höglund, Carin da Silva och Yvonne Ryding. Elisabet är ju ohotat den som är mest meriterad i rutan och den som ger det mest seriösa intrycket men om man ska hårddra det så är ju hon en korre med EU som sin specialitet. Varför hon ska sitta i någon soffa och gagga med pseudoprofiler kan man ju fråga sig, men sjukare saker har ju hänt. Att da Silva är programledare till exempel. Någon jävla dansare. Men i alla fall, tantsnusk på hög nivå är det i alla fall.

Dyngan fick en hype, men den dog rätt kvickt och det gjorde tittarsiffrorna också, men helt plötsligt rasslar det till ordentligt. Höglund blir ombedd att ta en "time out" vilket resulterar i att hon säger upp sig med omedelbar verkan.

Snaskmedia får kåtslag och spekulerar helt vilt om detta och bollar konspirationsteorier åt alla håll, men det som verkar vara definitivt är att Höglund är för gammal. Detta påstås det att hon har påstått, men detta dementerar hon. Att det skulle vara åldersdiskriminering är givetvis en lögn, som Alexander Schulman klarsynt påpekar. "Tv4 visste givetvis hur gammal hon var när de anställde henne".

Skit har kastats åt alla håll, men programmet har sänts, men där håller inblandade masken totalt och ämnet berörs inte.

Den enda som verkar prata, och den som är verkligt upprörd, är Höglund. Och det är extremt synd om henne tycker hon. Där har hon fått en hel del sympati, men uppenbarligen var det inte det hon var ute efter när hon nu försöker rädda sitt ansikte med den finkänsliga uttalandet: "Problemet är att jag är överkvalificerad för programmet". Det här var nog det dummaste hon kunde ha gjort, för nu börjar hon klaga på seriosieten i Förkväll och fokuserar väldigt mycket på ett inslag där de testade skönhetspreparatet restylane och där även hon var tillfrågad om hon ville vara försökskanin. Hon vägrade detta.

Ironiskt nog var det så att hon inte ville lyfta ansiktet som fick henne att tappa det helt.

Men om det nu är så att hon är för duktig, seriös och kompetent för det här skitprogrammet (vem är inte det, å andra sidan?), så borde hon väl ha den integriteten att inte gråta ut i media? Och framförallt inte på det här sjukt dåliga sätt hon gör det. Hon byter ståndpunkt hela tiden och det finns fan ingen hejd. Och nu detta, denna plötsliga skitkastning som är så uppenbart krystad att det blir obehagligt. Det får fan vara nog nu Elisbet, åldersdiskriminering eller ej, men det kanske är hög tid för Höglund att kasta in handduken och fälla ut fallskärmen. Tvångspensionera henne fort, innan hon också startar en fjortisblogg.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0