Våndas

Kommer 90-tals musik vara den gamla, coola?
Kommer Spice Girls vara nya Beatles?
Kommer alla behöva åka till indien och rida kamel för att hitta, sig, själv?
Ska man någon gång klippa av sig håret för att man inte kan sova? 
Är det okej att byta namn på bilddagboken? (öh, NEJ)
När kommer bilddagboken, tv och facebook dö ut?
Kommer yrket arkeologi fucka upp när dom gräver upp sig själva?
Eller när det bara finns datorer.

Allt detta och mycket mer går att finna på kristinegymnasiet som nu utstrålar högstadie.

Pitt är det nya fitta.

Det är nog ganska bra att jag och albin bor i olika städer. Annars bråkar vi mest

Klara Hedin Loviiiisaa.
Jag råkade ta hem din trjöa, med oflit. den ligger i tvätten. förlåt.

den 4 mars kl. 14:12 · · · · Visa konversation
Lovisa Möller
Lovisa Möller
Klaaaaaaaaaaara. Det gör inget haha. Jag har fler tischor som kan få bli stalltischor :)
den 4 mars kl. 14:14
Albin Cederberg
Albin Cederberg
KLEPTOMAN
den 4 mars kl. 14:17
Klara Hedin
Klara Hedin
jaja, mer eller mindre. Hittade en ParkAB tröja med massa hål i min garderob för ett tag sen också. Sen har jag tagit Klas och Gustavs mammas nycklar i helgen... och hennes laddare. gustavs bilnycklar. Ebbas hoodie. Jo, lite kanske, men jag tar inte salami från statyer i klassrum än i alla fall...
den 4 mars kl. 14:19 ·
Albin Cederberg
Albin Cederberg
Parktröjan är min, men du kan få den. Tog du Gustavs mammas mobilladdare? Någon sorts kontroll får du väl ha? ^^
den 4 mars kl. 14:21
Klara Hedin
Klara Hedin
Men skämta inte. Det bästa är att jag i söndags (kan man skylla på bakfyllan ev. fyllan?) såg ett par nycklar, tänkte: hm, dessa kommer säkert till användning av någon, jag lägger dom i fickan. Timmen senare ringer en inte fullt så nöjd Karin.
den 4 mars kl. 14:24 ·
Klara Hedin
Klara Hedin
ah, jag åkte till ingarvet med nycklarna!
den 4 mars kl. 14:25 ·
Albin Cederberg
Albin Cederberg
Det är ju inte så speciellt hälsosamt beteende... Men jag gjorde ungefär samma sak häromveckan. Vi åkte bil, så upptäckte jag att mina nycklar låg i sätet så jag stoppade dem i fickan, sen upptäckte jag att mina nycklar låg i sätet, så jag stoppade dem i fickan. Sen upptäckte Johan att hans nycklar var borta, och oj vad vi letade.
den 4 mars kl. 14:27
Klara Hedin
Klara Hedin
Ja använder inte ens nycklar. Om jag inte vet att jag kommer behöva låsa upp något eller starta en bil. Jag har inte samma relation till nycklar som många andra, det är välplanerat när jag väl tar med mig eller håller i nycklar (bortsett från situation Karin här) Har utvecklat ett system när jag gömmer nycklar i närheten av låset till allt som behöver låsas upp. Funkar marginellt...
den 4 mars kl. 14:31 ·

10:32

Det är den internationella kvinnodagen. Jag känner mig varken mer eller mindre kvinna, uppskattad eller förtryckt. Jag har som standard att inte tycka om jippon. Födelsedagar, julaftnar, studenter, påsk, kanelbulledagar och internationella kvinnodagar mördar mig. Skulle folk kanske testa att strippa, ta av sig sina jävla offerkoftor. Om nu kvinnodagen har funnits i hundra år, kan man inte tycka att den är lite omodern?
Jag är 19 år och tjej. Jag får rösta, jag jobbar (och får lön), jag går i skolan och kan både läsa och skriva, visst lite knackigt ibland men ändå, inte fan känner jag att jag vill ha en dag för det. Det är nog så självklart som något kan bli. Jag tycker om att laga mat och umgås med min häst, men backar med släp och besiktar bilar om det behövs, även om det kanske inte är det roligaste jag vet.
Sen tror jag at p3 har flippat i jämställdhetsrappakaljan idag, det är skrik om hur viktigt det är att vi vårdar våran kvinnodag och att sverige har en fantastisk feminismpolitik. Dom paralleliserar med att Göran Persson skulle kunna vara vegetarian även fast han är tjock och saknar dreadlocks. Jag förstår inte riktigt, men jag förstår att det bara spelas musik av tjejer. Att dom rotar i musikarkivet och trots att det är massa skit så ska det spelas för att det är en tjej som sjunger. Att det sen är män som tjänar pengar är nog i alla fall ingen som förstår. Skönt.

Så, antingen ska man uppskatta kvinnoidealet som rådde för 100 år sedan. Hem och diska och vispa idioter. Eller så ska man vara så manlig som möjligt och för att inte vara förtryckt göra saker som känns totalt oviktigt och tråkigt. För det är verkligen inte att vara förtryckt att göra saker som man inte vill bara för att visa hur fri och manlig man kan vara, om man bara vill.

Jag älskar förtryck, det driver oss att vara bittra och det driver idioter att skapa jippon. Och hur coolt hade det varit om allt vore bra hela tiden.

Torsdag 4/3-10

Jag har, trots lov, tillbringat varje dag i skolan senaste veckan. Har i princip inte fått ett dyft avklarat, maxprestationen ligger i att bita så djupt på naglarna att det inte går mer.

Tack kristinegymnasiet.

Istället har jag bestämt mig för att älta föjande:

Dragkjedjeflärp, model dubbel
Om man råkar vara lite, lite för kall om fingrarna måste
man jobba i flera minuter för att liksom få ner plastmojen
i flärparna, vålda lite och sedan överraskas av att handan
eller armen, flyger upp längst med dragkjedjan och vipps,
Blåmärken. På. Hakan.
Är tanken att det ska vara praktiskt att kunna öppna jackan
underifrån i fall att det, mot förmodan, skulle bli mordernt att
visa magen igen. Eller är det om man är typen svettas kopiöst
mellan höften och lite över naveln,
så ska man smidigt kunna lösa
problemet.

Att den sen bara går sönder var och varannan sekund har inget
med saken att göra. Alls.

Skriv en text om något
Vad i helvete är det här för überdrubbel till uppgift. Vad får man ut av
svenska C? 

- Ska jag skriva en text om något?
- Ja?

Det här är så urbota idiotiskt att jag ska ge henne tvättråd för hjärnan,
eller möjligtvis ett alternativt manus av tio orsaker att hata dig.


Rådfrågar min vän i alla väder, Google.
Han ger respons och förslag på något.


  


Fadde Fadäs

Okej, jag hade ingen riktig lust att blogga idag. Det ska jag erkänna. Även om dagen har varit full av nya intryck (jag har varit utomhus) så har jag inte fått någon inspiration riktigt. Men nu på kvällskanten så länkade den eminente Usla Vesslan (Om ni missat, läs här) den här videon:




Fadde gör så att säga stand up comedy. Jag har i skrivande stund inte sett hela videon, den är alldeles för obehaglig för att ses i ett svep. På riktigt, det här är riktigt, riktigt jobbigt. Så, för att ni inte ska begå självmord så se videon i samma takt som jag, och läs mina etapprapporter.

0-60:
Fadde är här mycket nervös, och det kan man väl ge honom. Ett nytt forum och i tv och allt. I alla fall, så lyckas han stakande presentera sig och börja på det första skämtet. Som inte kommer... En minut in i framträdantet och han har fortfarande inte skämtat. Eller gick det mig över huvudet?

1,0 - 1,40:
Här är han igång och blir rikligt belönad av någon sorts sympatiskratt av Aschberg, men jag kan inte höra någonting, jag sitter fortfarande fast i hur fan människan ser ut. Värt att tillägga är ju också att det han pratar om, alla hans damer och flickvänner som han berättar om för sin dotter, i vilka tidningar läser han detta? Det enda stället där det skrivs om hans tjejer är ju hans blogg...

1,40 - 2,14:
OJ. OJ. Här var jag tvungen att ta en rökpaus för att jag mådde så sjukt dåligt. Han lämnar sin dotter, vilket var extremt skönt för där hade han inget att hämta, för att bli lite allvarlig och berätta om hur hans mamma lider av att han hängs ut som en kvinnokarl i media. Men fortfarande, det är väl bara han som hänger ut sig själv? Och sedan så springer helt plötsligt denne studioman in för att rädda upp att Fadde, omedvetet, redan två minuter in i sin stand up-karriär flyr strålkastarljuset. Han försöker rädda situationen med att han är dörrvakt och därför rör på sig mycket. Men få yrken kräver väl just att man står still som dörrvaktsyrket? Han vaktar en dörr, och den kommer väl inte gå iväg? Hur ska detta gå?

2,14-3,04:
Nu har det tagit honom en minut att berätta att han pratar med sin mamma. Jag är mållös.

3,04-3,51:
Publiken har skrattat för första gången. Det var bara det att Aschberg drog skämtet. Fadde står fortfarande och svamlar, men verkar ha tappat tråden helt.

3,51-5,32:
Efter att Aschberg har skämtat så släpper spänningen i studion och Fadde börjar leverera kvinnoförtryck i dess renaste form, och för att riktigt gå hem i stugorna så grundar den sig givetvis i syrier som slår kvinnor. Detta presenterar han i en t-shirt som också den framhäver våld som problemlösning. Han sätter sig sedan i soffan där han ger ångesten ett nytt ansikte. Jag vet någon som våldtäktsduschade i åtskilliga timmar efter det här programmet, och personligen så känner jag mig rätt sugen jag också.

Det här är totalt vidrigt, och det bästa jag sett. Jag vill se honom i en tretimmars mastodontstandup. Bara han, en mikrofon och en studioman som håller honom på scenen. Timme ut och timme in. Sen kan jag dö lyckligt.

Ain't got time to take a fast train

Binder mina fötter för att inte hoppa på nybonat golv, gå ej in.
Biter liksom på mina naglar för att inte frenetiskt peta på rör ej, nymålat.

Riktlinjer för ett friktionsfritt liv

Jag har ett litet intresse av att uppdikta regler och riktlinjer för olika situationer, t.ex. hur man beter sig i kollektivtrafik och liknande. Detta intresse har börjat ta upp mer och mer tid, då behovet verkar växa mer och mer. Folk gör helt enkelt helt jävla fel i alla olika sammanhang (Och ja, jag tänker slänga mig med "rätt" och "fel" för att det finns rätt och fel här. an gör som jag säger så gör man rätt, om man uppträder som den genomsnittlige idioten till medmänniska man är så gör man fel. Okej?).

Så här är lite olika regler som ni bör anamma snarast för att ni ska kunna fungera i ett smidigt och bra samhälle (Var ni nu ska hitta det någonstans...).

  • Byt inte låt - Du är på förfest, det är trevligt och ni sitter och snackar, men det är någonting som stör. Jo, du har en spotifyhora på festen. En person som bänkar sig framför datorn och sitter och byter låt. Och byter låt. Och byter låt. Så att man bara får höra introt. Ska jag börja skriva efter dessa premisser också? Att jag... För när... Jag hatar... Gud så... Visst är det en givande läsning att läsa början på varje mening och sen byta till nästa? Samma sak med låtar. Det finns för helvete en queue-funktion. Lär er använda denna.
  • Var inte en kroghare - Samma scenario som ovan, du är på förfest och det är trevligt. Riktigt trevligt faktiskt, alla har det skoj, det finns inga klagande grannar, alla har gott om dricka och det finns ingenting att klaga på (Förutom en ev. spotifyhora då, men det löser man med våld). Vad händer då? Jo, vid tiosnåret så är det alltid någon som kommer med förslaget -"Men, nu drar vi väl in till krogen?" och sen sätter det igång. Helt plötsligt är det en jävla hets, för någon har redan ringt taxi och alla måste helt plötsligt hetsa i sig sin dricka alldeles för fort, samla ihop sina prylar, bättra på sminket och leta efter sina skor. Och varför detta? För att dra in på krogen, betala inträde, betala dyrt för en likadan öl som man redan drack, tappa bort varandra så fort man gått förbi vakten och framförallt måste man dras med allt jävla pack som är på krogen. Varför ska man utsätta sig för detta när man hade det trevligt? Så, alltså: Ge fullständigt fan i att kroghetsa. Alltid.
  • Var aldrig puttinuttig - Det händer att folk blir ihop med varandra, är jättekära och så levde de lyckliga i alla sina dagar. Visst, skoj för dem, det tänker jag inte hacka på, men en sak som många av dessa individer börjar med är att vara puttinuttiga. Och det är en jävla epidemi. Helt plötsligt är ens facebook full med kräk som skriver "ska äta middag med Älsk <3<3<3<3<3<3", "jag älskar dej så jävla mycket!!<<3<33" och så vidare. Om man skriver till en bestämd person, men lägger ut det som sin egen status så gör man ju det av en, och endast en, anledning. Att man vill att alla andra ska se. Det är ett äckligt jävla skitbeteende. Samma sak på offentliga platser. Ett jävla snuttigullande överallt. Äckliga jävla människor, skaffa lite integritet.

Jag tappade tråden lite nu och kollar på tv istället. Men beakta! Jag kommer komma tillbaka, med fler regler för er att följa.

För övrigt, det är min namnsdag idag, fira mig.

RSS 2.0